Spaghetti Carbonara


x

Łatwy

Tani


Dzisiaj ponownie wędrujemy do Italii i zapraszamy wszystkich na pyszne Spaghetti Carbonara!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
25 min
Przygotowanie 25 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • makaron spaghetti - 150 g

  • jajka - 2 sztuki

  • wędzony boczek - 100 g

  • tarty parmezan - 30 g

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Makaron gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu, odcedzamy go i pozostawiamy w garnku.

Jajka (sparzone) roztrzepujemy widelcem na talerzu.

Boczek kroimy w stosunkowo cienkie paseczki i podsmażamy go na oliwie z oliwek, następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki.

Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy makaron, połowę parmezanu, sól, pieprz i całość mieszamy.

Gdy patelnia lekko przestygnie dodajemy jajka (nie powinny się ściąć całkowicie, tylko utworzyć kremowy sos).

Spaghetti Carbonara powinna być podana od razu, oprószona pozostałym parmezanem!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.