Spaghetti Carbonara
Łatwy
Tani
Dzisiaj ponownie wędrujemy do Italii i zapraszamy wszystkich na pyszne Spaghetti Carbonara!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
25 min |
Przygotowanie | 25 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
makaron spaghetti - 150 g
jajka - 2 sztuki
wędzony boczek - 100 g
tarty parmezan - 30 g
czosnek (ząbki) - 2 sztuki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu, odcedzamy go i pozostawiamy w garnku.
Jajka (sparzone) roztrzepujemy widelcem na talerzu.
Boczek kroimy w stosunkowo cienkie paseczki i podsmażamy go na oliwie z oliwek, następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki.
Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy makaron, połowę parmezanu, sól, pieprz i całość mieszamy.
Gdy patelnia lekko przestygnie dodajemy jajka (nie powinny się ściąć całkowicie, tylko utworzyć kremowy sos).
Spaghetti Carbonara powinna być podana od razu, oprószona pozostałym parmezanem!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!