pelniasmakow-banner

Spaghetti Carbonara


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani


Dzisiaj ponownie wędrujemy do Italii i zapraszamy wszystkich na pyszne Spaghetti Carbonara!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
25 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 25 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • makaron spaghetti - 150 g

  • jajka - 2 sztuki

  • wędzony boczek - 100 g

  • tarty parmezan - 30 g

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Makaron gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu, odcedzamy go i pozostawiamy w garnku.

Jajka (sparzone) roztrzepujemy widelcem na talerzu.

Boczek kroimy w stosunkowo cienkie paseczki i podsmażamy go na oliwie z oliwek, następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki.

Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy makaron, połowę parmezanu, sól, pieprz i całość mieszamy.

Gdy patelnia lekko przestygnie dodajemy jajka (nie powinny się ściąć całkowicie, tylko utworzyć kremowy sos).

Spaghetti Carbonara powinna być podana od razu, oprószona pozostałym parmezanem!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.