Różowy lukier do wypieków
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Różowy lukier sprawdzi się idealnie do dekorowania babeczek, ciast i ciasteczek. Robi się go błyskawicznie, ma delikatny malinowy smak i sprawi, że nasze wypieki będą jeszcze szybciej „zjadane oczami” ;)
|
5 z 5 (3 głosy) |
|
5 z 5 (3 głosy) |
Przygotowanie | |
5 min |
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
10 |
cukier puder - 3 łyżki
syrop malinowy - 3 łyżki
PRZYGOTOWANIE
Cukier puder przesiewamy, aby nie miał grudek i dokładnie mieszamy z syropem malinowym. Jeśli odnosimy wrażenie, że lukier jest zbyt płynny to możemy dodać odrobinę więcej cukru pudru.
Nasze wypieki dekorujemy zaraz po przygotowaniu lukru.
Uwagi
Jeśli wolimy, aby nasz lukier miał smak truskawkowy czy wiśniowy to wystarczy zamienić syrop malinowy na ten w odpowiednim smaku.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!