Różowy lukier do wypieków


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Różowy lukier sprawdzi się idealnie do dekorowania babeczek, ciast i ciasteczek. Robi się go błyskawicznie, ma delikatny malinowy smak i sprawi, że nasze wypieki będą jeszcze szybciej „zjadane oczami” ;)

5 z 5 (3 głosy)

5 z 5 (3 głosy)

Przygotowanie
5 min
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

Porcje
10

  • cukier puder - 3 łyżki

  • syrop malinowy - 3 łyżki

PRZYGOTOWANIE

Cukier puder przesiewamy, aby nie miał grudek i dokładnie mieszamy z syropem malinowym. Jeśli odnosimy wrażenie, że lukier jest zbyt płynny to możemy dodać odrobinę więcej cukru pudru.

Nasze wypieki dekorujemy zaraz po przygotowaniu lukru.

Uwagi

Jeśli wolimy, aby nasz lukier miał smak truskawkowy czy wiśniowy to wystarczy zamienić syrop malinowy na ten w odpowiednim smaku.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.