pelniasmakow-banner

Różowy lukier do wypieków


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Różowy lukier sprawdzi się idealnie do dekorowania babeczek, ciast i ciasteczek. Robi się go błyskawicznie, ma delikatny malinowy smak i sprawi, że nasze wypieki będą jeszcze szybciej „zjadane oczami” ;)

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (3 głosy)

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (3 głosy)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
5 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
10

  • cukier puder - 3 łyżki

  • syrop malinowy - 3 łyżki

PRZYGOTOWANIE

Cukier puder przesiewamy, aby nie miał grudek i dokładnie mieszamy z syropem malinowym. Jeśli odnosimy wrażenie, że lukier jest zbyt płynny to możemy dodać odrobinę więcej cukru pudru.

Nasze wypieki dekorujemy zaraz po przygotowaniu lukru.

Uwagi

Jeśli wolimy, aby nasz lukier miał smak truskawkowy czy wiśniowy to wystarczy zamienić syrop malinowy na ten w odpowiednim smaku.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.