Brownie z bananami


x

Łatwy

Tani


Połączenie czekolady i bananów to coś obłędnego! W dodatku brownie z bananami robi się niezwykle prosto i szybko, zatem zapraszamy do spróbowania :)

5 z 5 (1 głos)

5 z 5 (1 głos)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 25 min 35 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 25 min
Gotowe 35 min

SKŁADNIKI:

Porcje
8

  • banany (dojrzałe) - 3 sztuki

  • gorzka czekolada - 150 g

  • kakao - 1/2 szklanki

  • jajka - 2 sztuki

  • mąka pszenna - 1/4 szklanki

  • mleko - 3 łyżki

  • miód - 3 łyżki

  • esencja waniliowa - 5 kropelek

  • soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki

Dodatkowo:

  • polewa czekoladowa

PRZYGOTOWANIE

Mąkę i kakao przesiewamy, a czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

Banany blendujemy lub bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem.

W misce umieszczamy banany, jajka, mąkę z kakao, roztopioną czekoladę, miód, mleko, esencję waniliową i wszystko blendujemy na gładką masę.

Do masy brownie dodajemy sodę oczyszczoną i mieszamy dokładnie łyżką.

Kwadratowe naczynie wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę brownie.

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy ciasto 25 minut, po tym czasie sprawdzamy czy jest gotowe, jeśli nie to dopiekamy 5 minut.

Gotowe brownie z bananami serwujemy samo lub polane polewą czekoladową.

Uwagi

Przepis jest na formę o wymiarach 22x22cm, ale możemy także użyć okrągłej blachy.


Podziel się swoją opinią!

1 komentarz

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Patrycja Reszko 3 lata temu
Bananowe bardzo lubię!
      Odpowiedz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.