pelniasmakow-banner

Różowy krem do tortów z mascarpone


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Większość z nas „je oczami”, dlatego warto poświęcić chwilę i ozdobić nasze wypieki. Dzisiaj zapraszamy na szybki i pyszny różowy krem do tortów i babeczek z mascarpone!

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (1 głos)

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (1 głos)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
10

  • serek mascarpone - 250 g

  • śmietanka kremówka 36% - 250 ml

  • cukier puder - 2 łyżki

  • syrop grenadine - 4 łyżki

PRZYGOTOWANIE

Serek mascarpone mieszamy z syropem grenadine.

Śmietankę ubijamy na wysokich obrotach miksera razem z cukrem pudrem na sztywno.

Następnie zmniejszamy obroty miksera, dodajemy mascarpone i miksujemy tylko do połączenia składników.

Gotowy krem chłodzimy w lodówce, a następnie ozdabiamy nim nasze wypieki.

Uwagi

Aby krem się udał, śmietanka kremówka musi być schłodzona minimum 12h w lodówce. Jeśli nie mamy syropu grenadine to możemy użyć czerwonego barwnika w żelu, w ilościach wskazanych na opakowaniu. Jeśli obawiamy się czy krem będzie stabilny możemy opcjonalnie dodać jedno opakowanie fixu do śmietany.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.