Różowy krem do tortów z mascarpone

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek
Większość z nas „je oczami”, dlatego warto poświęcić chwilę i ozdobić nasze wypieki. Dzisiaj zapraszamy na szybki i pyszny różowy krem do tortów i babeczek z mascarpone!
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
![]() |
Przygotowanie |
10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
10 |
serek mascarpone - 250 g
śmietanka kremówka 36% - 250 ml
cukier puder - 2 łyżki
syrop grenadine - 4 łyżki
PRZYGOTOWANIE
Serek mascarpone mieszamy z syropem grenadine.
Śmietankę ubijamy na wysokich obrotach miksera razem z cukrem pudrem na sztywno.
Następnie zmniejszamy obroty miksera, dodajemy mascarpone i miksujemy tylko do połączenia składników.
Gotowy krem chłodzimy w lodówce, a następnie ozdabiamy nim nasze wypieki.
Uwagi
Aby krem się udał, śmietanka kremówka musi być schłodzona minimum 12h w lodówce. Jeśli nie mamy syropu grenadine to możemy użyć czerwonego barwnika w żelu, w ilościach wskazanych na opakowaniu. Jeśli obawiamy się czy krem będzie stabilny możemy opcjonalnie dodać jedno opakowanie fixu do śmietany.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!