Mus awokado z bananem
![](/assets/images/icons/difficult.png)
Łatwy
![](/assets/images/icons/cost.png)
Przystępny
![](/assets/images/icons/dairy-free.png)
Bez nabiału
![](/assets/images/icons/gluten-free.png)
Bezglutenowe
![](/assets/images/icons/egg-free.png)
Bez jajek
Jeśli masz ochotę na zdrowy deser to polecamy mus awokado z bananem! Nie jest to co prawda niskokaloryczna przekąska, ale jak grzeszyć to przynajmniej zdrowo ;)
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
5 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
1 |
awokado - 1/2 sztuki
banan - 1 sztuka
mleko owsiane (lub inne) - 1 szklanka
miód/syrop klonowy (do smaku)
Dodatkowo:
ulubione orzechy
PRZYGOTOWANIE
Awokado i banana (oczywiście bez skórki) blenduejmy/miksujemy z dodatkiem mleka owsianego na gładki mus.
Mus awokado próbujemy i doprawiamy do smaku miodem lub syropem klonowym.
Ulubione orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni do lekkiego zarumienienia.
Gotowy mus awokado z bananem serwujemy oprószony orzechami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
![](/assets/images/icons/preloader.gif)
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!