Kotlety z białego sera i ziemniaków

Normalny

Tani

Bez jajek
Lubisz pierogi ruskie, ale nie masz wystarczająco czasu by zagnieść ciasto? Jeśli tak, to nasz dzisiejszy przepis z pewnością będzie trafiony 🙂 Zapraszamy na kotlety z białego sera i ziemniaków!
|
![]() 4.8 z 5 (5 głosów) |
|
![]() 4.8 z 5 (5 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
40 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 40 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
5 |
ziemniaki - 2 kg
biały ser twarogowy (półtłusty) - 500 g
cebula - 1 sztuka
bułka tarta
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju/oliwie, aż się zeszkli.
Ugotowane ziemniaki wraz z serem mielimy maszynką bądź wyciskamy przez praskę. Dodajemy cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Większą ilość oleju rozgrzewamy mocno na patelni i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.
Kotlety z białego sera i ziemniaków można podawać samodzielnie lub ze śmietaną, maślanką bądź kefirem.
Uwagi
Należy zwrócić uwagę na ziemniaki, które nie powinny być bardzo wodniste, podobnie ser. Kotlety powinny się ładnie formować i nie kleić.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!