pelniasmakow-banner

Kotlety z białego sera i ziemniaków


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Normalny

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Lubisz pierogi ruskie, ale nie masz wystarczająco czasu by zagnieść ciasto? Jeśli tak, to nasz dzisiejszy przepis z pewnością będzie trafiony 🙂 Zapraszamy na kotlety z białego sera i ziemniaków!

Pełnia Smaków - preloader

4.8 z 5 (5 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

4.8 z 5 (5 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
40 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 40 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
5

  • ziemniaki - 2 kg

  • biały ser twarogowy (półtłusty) - 500 g

  • cebula - 1 sztuka

  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju/oliwie, aż się zeszkli.

Ugotowane ziemniaki wraz z serem mielimy maszynką bądź wyciskamy przez praskę. Dodajemy cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

Większą ilość oleju rozgrzewamy mocno na patelni i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.

Kotlety z białego sera i ziemniaków można podawać samodzielnie lub ze śmietaną, maślanką bądź kefirem.

Uwagi

Należy zwrócić uwagę na ziemniaki, które nie powinny być bardzo wodniste, podobnie ser. Kotlety powinny się ładnie formować i nie kleić.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.