Sałatka jajeczna z rzodkiewką
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Czujecie już wiosnę? My bardzo! Sałatka jajeczna z rzodkiewką to prawdziwy powiew wiosny, ale o innych porach roku również się sprawdzi – wystarczy zamienić rzodkiewkę na np. ogórki kiszone lub paprykę :)
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
20 min |
Przygotowanie | 20 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
jajka - 4 sztuki
rzodkiewka - 3 sztuki
majonez - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżka
czerwona cebula (opcjonalnie) - 1/4 sztuki
sól
pieprz
posiekany szczypiorek
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.
Rzodkiewkę i cebulę (jeśli używamy) również kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, musztardę i mieszamy.
Sałatkę jajeczna próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowa sałaka jajeczna z rzodkiewką powinna być serwowana ze świeżym pieczywem i posypana szczypiorkiem.
Podziel się swoją opinią!
1 komentarz
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!