Sałatka jajeczna z rzodkiewką


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe


Czujecie już wiosnę? My bardzo! Sałatka jajeczna z rzodkiewką to prawdziwy powiew wiosny, ale o innych porach roku również się sprawdzi – wystarczy zamienić rzodkiewkę na np. ogórki kiszone lub paprykę :)

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • jajka - 4 sztuki

  • rzodkiewka - 3 sztuki

  • majonez - 2 łyżki

  • musztarda - 1 łyżka

  • czerwona cebula (opcjonalnie) - 1/4 sztuki

  • sól

  • pieprz

  • posiekany szczypiorek

PRZYGOTOWANIE

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.

Rzodkiewkę i cebulę (jeśli używamy) również kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy majonez, musztardę i mieszamy.

Sałatkę jajeczna próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Gotowa sałaka jajeczna z rzodkiewką powinna być serwowana ze świeżym pieczywem i posypana szczypiorkiem.


Podziel się swoją opinią!

1 komentarz

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Pichceniomania 3 lata temu
Prosto, pysznie, pięknie podane :)
      Odpowiedz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.