Czekoladowe miseczki


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe

Bez jajek


Jak wiadomo, nawet najprostszy deser podany w ciekawy sposób potrafi zrobić furorę wśród gości. Dlatego dzisiaj zapraszamy na przepis/instrukcję wykonania czekoladowych miseczek :)

5 z 5 (3 głosy)

5 z 5 (3 głosy)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • czekolada deserowa/mleczna/biała - 200 g

  • balony - 4 sztuki

PRZYGOTOWANIE

Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali.

Czekamy 2 minuty, aż czekolada odrobinę ostygnie, ale nadal będzie płynna.

Dmuchamy balony (nie powinny być większe niż pomarańcza, dzięki temu będą bardziej odporne na działanie gorącej czekolady) i bardzo mocno zawiązujemy.

Każdego balona zanurzamy do połowy w czekoladzie, nie żałujemy jej – staramy się, aby balon był solidnie nią pokryty.

Tak przygotowane balony odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub talerz i pozostawiamy do zastygnięcia (najlepiej na całą noc) w chłodnym miejscu.

Po tym czasie każdego balona delikatnie przebijamy szpilką i wyciągamy z zastygniętej czekolady.

Czekoladowe miseczki sprawdzą się idealnie do serwowania lodów i innych deserów!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.