Pomidory faszerowane na zimno

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe
Zastanawiasz się nad ciekawą, prostą do zrobienia i pyszną przystawką? Jeśli tak to polecamy pomidory faszerowane na zimno! Smakują wyśmienicie i sprawdzą się również na śniadanie jak i kolację!
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
![]() |
Przygotowanie |
20 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 20 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
5 |
pomidory (duże) - 5 sztuk
jajka - 2 sztuki
kukurydza konserwowa - 2 łyżki
szynka konserwowa/gotowana (plastry) - 2 sztuki
cebula czerwona - 1/4 sztuki
majonez - 1 1/2 łyżki
musztarda - 1/3 łyżeczki
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.
Pomidory myjemy, okrawamy ich wierzch i wydrążamy środek.
W misce mieszamy jajka, pokrojoną w kostkę szynkę, cebulę, kukurydzę i całość mieszamy z majonezem i musztardą.
Próbujemy sałatkę jajeczną i doprawiamy ją do smaku solą oraz pieprzem.
Farszem jajecznym napełniamy wydrążone pomidory.
Pomidory faszerowane na zimno serwujemy ze świeżym pieczywem, przyozdobione ziołami.
Podziel się swoją opinią!
1 komentarz
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!
