Pomidory faszerowane na zimno


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe


Zastanawiasz się nad ciekawą, prostą do zrobienia i pyszną przystawką? Jeśli tak to polecamy pomidory faszerowane na zimno! Smakują wyśmienicie i sprawdzą się również na śniadanie jak i kolację!

5 z 5 (1 głos)

5 z 5 (1 głos)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
5

  • pomidory (duże) - 5 sztuk

  • jajka - 2 sztuki

  • kukurydza konserwowa - 2 łyżki

  • szynka konserwowa/gotowana (plastry) - 2 sztuki

  • cebula czerwona - 1/4 sztuki

  • majonez - 1 1/2 łyżki

  • musztarda - 1/3 łyżeczki

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.

Pomidory myjemy, okrawamy ich wierzch i wydrążamy środek.

W misce mieszamy jajka, pokrojoną w kostkę szynkę, cebulę, kukurydzę i całość mieszamy z majonezem i musztardą.

Próbujemy sałatkę jajeczną i doprawiamy ją do smaku solą oraz pieprzem.

Farszem jajecznym napełniamy wydrążone pomidory.

Pomidory faszerowane na zimno serwujemy ze świeżym pieczywem, przyozdobione ziołami.


Podziel się swoją opinią!

1 komentarz

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Patrycja Reszko 4 miesiące temu
Świetna propozycja na kolację lub przyjęcie!
      Odpowiedz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.