pelniasmakow-banner

Sausage rolls


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny


Przychodzą znajomi i zastanawiasz się jakie przekąski przygotować? Polecamy sausage rolls, nie dość że pysznie smakują to jeszcze są szybkie i proste w przygotowaniu 🙂 Może je zrobić używając zarówno parówek dobrej jakości jak i cienkich kiełbasek!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
30 min 15 min 45 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 30 min
Pieczenie 15 min
Gotowe 45 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Sztuki
15

  • ciasto francuskie - 375 g

  • kiełbaski bądź parówki - 7 sztuk

  • oliwa z oliwek

  • zioła prowansalskie, ostra papryka, czosnek granulowany

PRZYGOTOWANIE

Na cieście francuskim układamy kiełbaski/parówki, owijamy je jednokrotnie ciastem i resztę odcinamy. Czynność powtarzamy, aż do skończenia składników.

Powstałe „ruloniki” kroimy w poprzek, na mniejsze części ok 4-5 cm i nacinamy delikatnie górną cześć ciasta.

Za pomocą pędzelka możemy delikatnie posmarować nasze sausage rollsy oliwą z oliwek i (chętni) posypać je przyprawami.

Całość pieczemy na papierze do pieczenia ok 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.

Sausage rolls podajemy na ciepło!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.