Sausage rolls
Łatwy
Przystępny
Przychodzą znajomi i zastanawiasz się jakie przekąski przygotować? Polecamy sausage rolls, nie dość że pysznie smakują to jeszcze są szybkie i proste w przygotowaniu 🙂 Może je zrobić używając zarówno parówek dobrej jakości jak i cienkich kiełbasek!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
30 min | 15 min | 45 min |
Przygotowanie | 30 min |
Pieczenie | 15 min |
Gotowe | 45 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
15 |
ciasto francuskie - 375 g
kiełbaski bądź parówki - 7 sztuk
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie, ostra papryka, czosnek granulowany
PRZYGOTOWANIE
Na cieście francuskim układamy kiełbaski/parówki, owijamy je jednokrotnie ciastem i resztę odcinamy. Czynność powtarzamy, aż do skończenia składników.
Powstałe „ruloniki” kroimy w poprzek, na mniejsze części ok 4-5 cm i nacinamy delikatnie górną cześć ciasta.
Za pomocą pędzelka możemy delikatnie posmarować nasze sausage rollsy oliwą z oliwek i (chętni) posypać je przyprawami.
Całość pieczemy na papierze do pieczenia ok 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.
Sausage rolls podajemy na ciepło!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!