Muffiny czekoladowe
Łatwy
Tani
Banalnie proste i mocno czekoladowe, szczególnie uwielbiane przez dzieci 🙂 Zapraszamy na muffiny czekoladowe!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
10 min | 25 min | 35 min |
Przygotowanie | 10 min |
Pieczenie | 25 min |
Gotowe | 35 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
12 |
cukier - 1 szklanka
przesiana mąka - 1 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
kakao - 1/2 szklanki
soda oczyszczona - 1/4 łyżeczki
czekolada deserowa - 50 g
olej - 1/2 szklanki
mleko - 1 1/4 szklanki
jajko roztrzepane (L) - 1 sztuka
PRZYGOTOWANIE
Czekoladę kroimy na drobne kawałki. W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche.
Następnie łączymy wszystko, mieszamy na gładką masę (za pomocą łyżki bądź trzepaczki).
Napełniamy foremki (prawie do końca, bo muffiny nie wyrosną bardzo wysokie). Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Muffiny czekoladowe podajemy ostudzone, możemy je także ozdobić np. bitą śmietaną lub kremem!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!