Muffiny czekoladowe


x

Łatwy

Tani


Banalnie proste i mocno czekoladowe, szczególnie uwielbiane przez dzieci 🙂 Zapraszamy na muffiny czekoladowe!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 25 min 35 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 25 min
Gotowe 35 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
12

  • cukier - 1 szklanka

  • przesiana mąka - 1 3/4 szklanki

  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki

  • kakao - 1/2 szklanki

  • soda oczyszczona - 1/4 łyżeczki

  • czekolada deserowa - 50 g

  • olej - 1/2 szklanki

  • mleko - 1 1/4 szklanki

  • jajko roztrzepane (L) - 1 sztuka

PRZYGOTOWANIE

Czekoladę kroimy na drobne kawałki. W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche.

Następnie łączymy wszystko, mieszamy na gładką masę (za pomocą łyżki bądź trzepaczki).

Napełniamy foremki (prawie do końca, bo muffiny nie wyrosną bardzo wysokie). Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Muffiny czekoladowe podajemy ostudzone, możemy je także ozdobić np. bitą śmietaną lub kremem!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.