pelniasmakow-banner

Wietnamska zupa Pho


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Normalny

cost icon - Pełnia Smaków

Drogi

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Niezwykle aromatyczna, subtelnie orientalna, z pewnością podbije Wasze podniebienia :) A co najważniejsze prosta w wykonaniu i z powszechnie dostępnych składników!! Dzisiaj na obiad Wietnamska zupa Pho :)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Gotowanie Gotowe
30 min 1 h 1 h 30 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 1 h
Gotowe 1 h 30 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
3

Bulion:

  • porcja rosołowa z kurczaka lub kaczki - 1 sztuka

  • cebula - 1 sztuka

  • czosnek (ząbki) - 4 sztuki

  • starty imbir - 2 łyżeczki

  • gałązki kolendry - 4 sztuki

  • papryczka chili - 1 1/2 sztuki

  • cynamon - 1 szczypta

  • goździki - 3 sztuki

  • gwiazdki anyżu - 1/2 sztuki

  • sos sojowy (do smaku)

Wietnamska zupa Pho:

  • kiełki fasoli mung

  • pierś z kurczaka lub kaczki - 1 sztuka

  • makaron ryżowy

  • szczypiorek

  • sól

PRZYGOTOWANIE

Bulion:

porcję rosołową płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu, następnie dodajemy sól, anyż, goździki, cynamon, cebulę, czosnek, imbir (połowę), chili (1 papryczkę), kolendrę (połowę). Przykrywamy i gotujemy przez ok. godzinę. Dodajemy 5-6 łyżek sosu sojowego i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut. Przecedzamy przez sitko.

Pierś kaczki lub kurczaka obsypujemy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni. Usmażoną kroimy na plasterki.

Zagotowujemy bulion i dodajemy posiekaną, pozostałą papryczkę chili i imbir.

Wietnamska zupa Pho:

makaron ryżowy gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Do głębokich talerzy lub misek wykładamy makaron, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy kiełki fasoli mung, pierś kaczki, posypujemy odrobiną kolendry i posiekanym szczypiorkiem. Wedle uznania każdy może doprawić sosem sojowym.

Wietnamska zupa Pho może być podawana z wołowiną! Wszystko wedle uznania 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.