Białe trufle

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek
Pyszne białe trufle z czekoladą – banalne w wykonaniu, niebanalne w smaku 🙂
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
20 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 20 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Sztuki |
20 |
migdały - 20 sztuk
śmietanka kremówka 30% - 60 ml
likier typu Malibu - 1 1/2 łyżki
biała czekolada - 250 g
wiórki kokosowe
PRZYGOTOWANIE
W garnku umieszczamy śmietankę, posiekaną/startą czekoladę oraz likier. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia czekolady.
Masę na białe trufle przykrywamy i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Migdały sparzamy i zdejmujemy skórkę.
Wyciągamy z lodówki powstałą masę i formujemy kuleczki z migdałem w środku. Białe trufle obtaczamy w kokosie, umieszczamy w papilotkach.
Gotowe białe trufle przechowujemy w lodówce.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!