Wegańskie trufle bez glutenu i cukru


x

Łatwy

Drogi

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zdrowo i bez cukru! Idealne dla ludzi z nietolerancją glutenu, mleka i jajek 🙂 Zapraszamy na wegańskie trufle bez glutenu i cukru!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
30 min
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

Porcje
6

  • płatki owsiane bezglutenowe - 1 szklanka

  • orzechy – laskowe, migdały - 2 szklanki

  • daktyle - 1 szklanka

  • cynamon - 1 łyżeczka

  • kakao bez cukru – do obtoczenia

PRZYGOTOWANIE

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę.

Blendujemy płatki owsiane na mąkę i przesypujemy z powrotem do szklanki. Następnie blendujemy orzechy i wsypujemy do miski. Daktyle również blendujemy – na gładką masę i dodajemy do orzechów wraz z cynamonem.

Całość mieszamy, powoli dosypując płatki owsiane. Z powstałej masy formujemy kuleczki i obtaczamy je w kakao. Schładzamy.

Wegańskie trufle nadają się również do mrożenia!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.