Wegańskie trufle bez glutenu i cukru

Łatwy

Drogi

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Zdrowo i bez cukru! Idealne dla ludzi z nietolerancją glutenu, mleka i jajek 🙂 Zapraszamy na wegańskie trufle bez glutenu i cukru!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
30 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
6 |
płatki owsiane bezglutenowe - 1 szklanka
orzechy – laskowe, migdały - 2 szklanki
daktyle - 1 szklanka
cynamon - 1 łyżeczka
kakao bez cukru – do obtoczenia
PRZYGOTOWANIE
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę.
Blendujemy płatki owsiane na mąkę i przesypujemy z powrotem do szklanki. Następnie blendujemy orzechy i wsypujemy do miski. Daktyle również blendujemy – na gładką masę i dodajemy do orzechów wraz z cynamonem.
Całość mieszamy, powoli dosypując płatki owsiane. Z powstałej masy formujemy kuleczki i obtaczamy je w kakao. Schładzamy.
Wegańskie trufle nadają się również do mrożenia!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!