pelniasmakow-banner

Karmelowe Banoffee


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny


Prosty i szybki przepis na rozpływające się w ustach ciasto z bananami i karmelem, ten smak uzależnia… 🙂 Zapraszamy na karmelowe banoffee!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
25 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 25 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
8

Spód:

  • herbatniki - 300 g

  • masło - 170 g

Banoffe:

  • masa krówkowa (kajmak) - 400 g

  • banany - 3 sztuki

  • cytryny - 1/2 sztuki

  • śmietana kremówka (30-36%) - 250 g

  • cukier puder - 1 łyżka

  • gorzka czekolada - 25 g

PRZYGOTOWANIE

Spód:

Herbatniki kruszymy na proszek, najlepiej za pomocą blendera. Masło rozpuszczamy, mieszamy z herbatnikami i wykładamy dno formy do ciasta.

Banoffe:

Następnie rozprowadzamy na spodzie równomiernie kajmak. Banany kroimy w grubsze plasterki i obtaczamy je w odrobinie cytryny (aby nie zrobiły się ciemne), układamy na kajmaku.

Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno i rozprowadzamy na bananach. Całość posypujemy drobno startą gorzką czekoladą.

Karmelowe banoffee podajemy schłodzone!

Uwagi

Przepis na formę do tarty o średnicy 22cm.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.