Likier kawowy

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek
Masz ochotę na coś mocniejszego, a za razem aksamitnego? Likier kawowy będzie w sam raz, a co najprzyjemniejsze zrobisz go w 5 minut!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
5 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
5 |
wódka - 300 ml
mleko skondensowane - 530 g
kawa rozpuszczalna - 5 łyżeczek
gorąca woda - 100 ml
PRZYGOTOWANIE
Kawę zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do ostudzenia.
Następnie wszystkie składniki miksujemy.
Likier kawowy serwujemy mocno schłodzony!
Uwagi
Gotowy likier przechowujemy w lodówce. 530g mleka skondensowanego to zazwyczaj 1 puszka. Przepis na 2 butelki, każda 200ml.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!